Tervetuloa kotisivuilleni

Maalaaminen on minulle prosessi, jonka lähtökohtana on väri ja valo. Matkan varrella maalaustapani ja värin käsittelyni on muuttunut, mutta aiheeni ja inspiraationi olen aina ammentanut luonnon ehtymättömästä lähteestä – kasvien äänettömästä maailmasta.

Väri on säilynyt minulle salaisuutena: joskus väri peittää ja toisinaan se paljastaa. Väri on tunne. Väri elää. Väri muuttuu. Väri taipuu ja taistelee. Väri vetää puoleensa. Värissä on voimaa.

Olen taidemaalari ja -graafikko. Opiskelin Kuvataideakatemiassa Helsingissä 1970-luvulla. Teoksiani on nähty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä niin koti- kuin ulkomaillakin sekä kansainvälisissä kuvataiteen katselmuksissa. Toimin useiden vuosien ajan lehtorina Teknisessä korkeakoulussa ja Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Maamme keskeisimpien museoiden lisäksi Suomen valtio, kunnat ja yritykset ovat hankkineet teoksiani kokoelmiinsa. Julkisia teoksiani sijaitsee Helsingin lisäksi Tampereella, Hämeenlinnassa ja Lahdessa. Vuonna 1983 voitin Kampin metroaseman kutsukilpailun. Seinämaalaus Maa,ilma, tuli ja vesi on Helsingin metron ensimmäinen taideteos ja julkisista teoksistani tunnetuin. Minulle on myönnetty useita tunnustuksia ja palkintoja taideteoskilpailuissa.

 

Ipi Kärki
Taidemaalari

Otso Kantokorpi: Ruusujen seppelmaja

 

AJANKOHTAISTA

IPI KÄRKI
Maalauksia
22.10.15.11.2015 Galleria Duetto (Avajaiset keskiviikkona 21.10.15 klo 17-19)
Sunnuntaina 15.11.2015 klo 13 taiteilija kertoo maalauksistaan.
Tervetuloa
! (Kutsu)